Nová dvojka ve stavebninách. Slovenská In Group přebírá prodejny Raab Karcher a Platforma

ČTK ČTK
30. 10. 2015 11:15
53 prodejen Raab Karcher a Platforma přebírá In Group slovenského byznysmena Pavola Kollára od nadnárodního koncernu Saint-Gobain. Zároveň od něj kupuje 30 prodejen Raab Karcher v Maďarsku. Prodejny nesplňují představy původního majitele o ziskovosti.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: staviva.cz

Praha - Společnost In Group slovenského podnikatele Pavola Kollára, který v Česku vlastní síť prodejen Stavmat Stavebniny, převezme 53 konkurenčních prodejen Raab Karcher a Platforma. In Group se tak ze čtyřky na českém trhu se stavebninami stane dvojkou podle počtu prodejen i tržeb. Napsal to dnes web Hospodářských novin.

Prodejny Raab Karcher přebírá Kollár od nadnárodního koncernu Saint-Gobain. Zároveň od něj podle serveru kupuje 30 prodejen Raab Karcher v Maďarsku.

Raab Karcher má v Česku 50 prodejen ve všech krajích. Platforma, která je také součástí koncernu Saint-Gobain, provozuje dva obchody v Praze a jeden v Ostravě.

"Obě dvě sítě vydělávají. Česká divize bude mít letos určitě provozní zisk. Prodejny ale nedosahují ziskovosti, kterou si Saint-Gobain představuje," řekl v rozhovoru pro Hospodářské noviny Tomáš Rosák, generální delegát koncernu Saint-Gobain pro 11 zemí střední a východní Evropy. Stavmat Stavebniny nabízejí zboží ve 21 prodejnách.

Tržní podíl Saint-Gobainu v distribuci stavebnin v Česku je podle Rosáka kolem sedmi procent. Roční obrat tuzemských obchodů Raab Karcher je zhruba 90 milionů eur (2,4 miliardy Kč), a v Maďarsku asi 48 milionů eur. Zda budou prodejny nadále působit pod názvy Raab Karcher a Platforma, bude podle Rosáka záležet na novém majiteli.

 

Právě se děje

Další zprávy