Slovenská firma Nay může převzít ElectroWorld, rozhodl úřad

ČTK ČTK
26. 6. 2014 11:46
K narušení hospodářské soutěže změnou majitele nedojde, rozhodl antimonopolní úřad.
ElectroWorld
ElectroWorld | Foto: ElectroWorld

Brno - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil změnu vlastníka prodejen sítě ElectroWorld v ČR. Obchody kupuje slovenský řetězec se spotřební elektronikou Nay. Rozhodnutí ÚOHS zatím není pravomocné, řekl dnes ČTK předseda úřadu Petr Rafaj.

"Úřad zjistil, že spojení společností Nay a ElectroWorld nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto fúzi povolil," uvedl Rafaj.

Slovenský řetězec Nay kupuje 26 prodejen sítě v ČR a na Slovensku. Obchody dosud provozovala britská skupina Dixons Retail.

Nay bude nově v Česku a na Slovensku provozovat 57 prodejen. "Díky této dohodě dosáhneme svého dlouhodobého cíle rozvoje, kterým byl vstup na český trh," uvedl v květnu místopředseda představenstva Nay Ján Tomáš. Na českém trhu hodlá společnost zachovat značku ElectroWorld.

Prodejny ElectroWorld v ČR a na Slovensku v uplynulém finančním roce, který skončil koncem dubna, hospodařily podle Nay se ztrátou 5,6 milionu liber (188 milionů korun) při tržbách 129 milionů liber. Slovenská síť převezme prodejny konkurenční sítě se všemi závazky a zaměstnanci.

Společnost Nay byla založena v roce 1992. Loni dosáhla obratu 150 milionů eur. Podle vlastních propočtů se tak s podílem více než 15 procent stala lídrem na slovenském trhu s elektronikou.

 

Právě se děje

Další zprávy