Skupinu PPF nově vede čtyřčlenný výbor. Jednání se účastní i vdova po Kellnerovi

ČTK ČTK
21. 5. 2021 16:42
Finanční skupinu PPF vede čtyřčlenný řídící výbor, který vznikl v dubnu, necelý měsíc po tragickém odchodu majitele PPF Petra Kellnera. Členy jsou oba minoritní podílníci skupiny Ladislav Bartoníček a Jean-Pascal Duvieusart, finanční ředitelka Kateřina Jirásková a právník Tomáš Brzobohatý. Informoval o tom server Seznam Zprávy.
PPF Gate
PPF Gate | Foto: Lukáš Bíba

"Výbor je poradním orgánem CEO Ladislava Bartoníčka a z logiky věci se zde tedy nyní diskutují zásadní byznysová rozhodnutí skupiny PPF," sdělil serveru tiskový mluvčí PPF Leoš Rousek.

Bartoníček má mimo jiné na starosti telekomunikační aktiva a biotechnologie, Duvieusart splátkovou skupinu Home Credit, Jirásková zodpovídá za finanční kondici PPF a Brzobohatý, který zastupuje zájmy Kellnerovy ženy a čtyř dětí, má na starosti fúzi Air Bank s bankou Moneta.

Jednání se pravidelně účastní i vdova po Petru Kellnerovi Renáta, členkou výboru ale není. 

Skupina PPF investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Celosvětově na konci roku 2020 zaměstnávala více než 94.000 lidí. PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu v Nizozemsku. Majoritním vlastníkem PPF Group, N. V. byl až do své smrti nejbohatší Čech Petr Kellner, který podle výroční zprávy společnosti ovládal 98,93 procenta PPF.

Loni se PPF poprvé ve své třicetileté historii propadla do ztráty, která činila 291 milionů eur (7,42 miliardy Kč), zatímco o rok dříve dosáhla čistého zisku 1,005 miliardy eur (25,5 miliardy Kč). Ve druhém loňském pololetí dosáhla zisku 93 milionů eur (2,4 miliardy Kč), zatímco v tom prvním byla ve ztrátě 384 milionů eur (9,5 miliardy Kč).

Video: "Jsem Petr Kellner, podnikatel a táta." PPF zveřejnila zpověď tragicky zesnulého šéfa.

"Jsem Petr Kellner, podnikatel a táta." PPF zveřejnila zpověď tragicky zesnulého šéfa. | Video: Twitter/ Vladimír Mlynář
 

Právě se děje

Další zprávy