Tisíce škodovek "ukrytých" na letišti v Milovicích pomalu mizí. Firmě končí pronájem

Ilustrační snímek
Mladoboleslavská Škoda Auto začala postupně odvážet nově vyrobené vozy, které měla v uplynulých několika měsících uskladněné na ploše bývalého vojenského letiště v Milovicích u Lysé nad Labem.
Podle snímků jich zde bylo umístěno až 4000, důvodem byly problémy s homologacemi modelů podle nových pravidel měření emisí. Plocha by měla být uvolněna do konce listopadu, sdělila automobilka Aktuálně.cz.
Škodovka, stejně jako mnoho dalších výrobců, nestihla včas homologovat všechny své modely s nástupem nového způsobu měření spotřeby. Ten platí od letošního září.
Už předem si tak pronajala několik míst v Česku, kde parkovaly tisíce aut, než se podaří získat všechna razítka. Jedním je letiště v Milovicích, kde stálo v jeden moment přes 4000 vozů.
Foto: ČTK
Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 19. 11. 2018 18:26
Mladoboleslavská Škoda Auto začala postupně odvážet nově vyrobené vozy, které měla v uplynulých několika měsících uskladněné na ploše bývalého vojenského letiště v Milovicích u Lysé nad Labem. Podle snímků jich zde bylo uskladněno až 4000, důvodem byly problémy s homologacemi modelů podle nových pravidel měření emisí. Plocha by měla být uvolněna do konce listopadu, sdělila automobilka Aktuálně.cz. Podívejte se na snímky z letištní plochy i ze vzduchu.
 

Právě se děje

Další zprávy