Zdeněk Bakala prodal provozovatele butiků v Pařížské ulici

ČTK ČTK
20. 9. 2021 17:32
Miliardář Zdeněk Bakala prodal firmu Luxury Brand Management (LBM) provozující butiky v Pařížské ulici v centru Prahy podnikateli Martinu Hesovi. Novým majitelem LBM je Hesova firma S.E.H. Private Equity. S odkazem na své informace to v pondělí uvedl server Seznam Zprávy, cenu transakce neuvedl. Firmy se k obchodu nevyjádřily.
Foto: LBM

"Tisková zpráva se teprve připravuje," řekl serveru Seznam Zprávy Hes bez dalších podrobností. "Bez komentáře," reagovala na dotazy serveru Bakalova mluvčí Šárka Samková. Firma LBM letos přechodně využila mimořádné ochrany před věřiteli kvůli dopadům koronavirových uzávěr. Za rok 2020 vykázala ztrátu víc než 125 milionů korun, píše server. 

LBM ovšem prodělávala už před pandemií. Na účtu kumulované ztráty minulých let má podle poslední zveřejněné výroční zprávy více než 462 milionů korun. Bakala získal butiky v Pařížské v roce 2012 od lobbisty Ivo Rittiga. Na nejprestižnější obchodní adrese v centru Prahy provozovala LBM původně 25 butiků. Loni jejich počet snížila pod deset.

Při opouštění koronavirového moratoria letos LBM uvedla, že počítá už jen s pěti provozovnami. Mezi nimi jsou dva obchody nabízející zboží od více luxusních značek a také butiky značek Dsquared2, Valentino a Bottega Veneta. Prodejnu v Pařížské a krejčovský salon v Široké ulici značky Ermenegildo Zegna letos LBM prodala českému zastoupení stejnojmenné italské firmy, vyplývá z informací v obchodním rejstříku.

Byznys investora Martina Hese se podle serveru Seznam Zprávy soustředí kolem marketingové firmy N&F Marketing Group. Hes také patří mezi věřitele zkrachovalého módního podnikatele Michala Mičky. Zároveň je největším věřitelem zbankrotované firmy Centrální výběrová řízení zaměřené na podomní prodej energií, upozornil na konci srpna server E15.cz. Do loňského podzimu byl Hes v dozorčí radě této firmy.

Poznámka: Zdeněk Bakala je majitelem společnosti Economia, která vydává i on-line deník Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy