Šéfové vynikají v tom, že neumí nic pořádně, říká podnikatel

Veronika Kudrnová, ProByznys.info
Aktualizováno 5. 1. 2015 22:11
Když se sejde úspěšný byznysmen, filantrop, milovník umění, vína, společnosti, ale i samoty v jedné osobě, je s ním přinejmenším příjemné povídání.
Jan Školník
Jan Školník | Foto: Economia

V čele továrny stanul ve svých 24 letech - bez předchozích zkušeností s řízením výroby, ale i bez pochyb o tom, že by nemusel obstát. Rodinný byznys na výrobu filtračních a izolačních materiálů pod jeho taktovkou vzkvétá. Letošní obrat se blíží hranici 210 milionů korun a firma plánuje významné investice v řádu sta milionů korun.

Když se sejde úspěšný byznysmen, filantrop, milovník umění, vína, společnosti, ale i samoty v jedné osobě, je s ním přinejmenším příjemné povídání. V závěru ovšem nevíte, kterou z jeho charakteristik vlastně akcentovat. Takovou renesanční osobou je i Jan Školník, šéf úspěšné rodinné firmy na výrobu filtračních a izolačních materiálů HOBRA – Školník.

Továrnu v srdci Broumovského výběžku koupil společně se svým otcem v roce 1998. V čele firmy s tehdejším obratem okolo 50 milionů korun stanul ve svých 24 letech - bez předchozích zkušeností s řízením výroby, ale i bez pochyb o tom, že by nemusel obstát. Rodinný byznys pod jeho taktovkou vzkvétá. Obrat v roce 2014 se blíží hranici 210 milionů korun a firma plánuje významné investice v řádu sta milionů korun.

Celý příběh podnikatele a mecenáše Jana Školníka čtěte na sesterském webu ProByznys.info.

 

Právě se děje

Další zprávy