Šéfové firmy National Bank of Greece prý odejdou z funkcí

ČTK ČTK
8. 2. 2015 15:00
Většinový podíl v National Bank of Greece vlastní státní fond pro záchranu bankovního sektoru HFSF a změny ve vedení firmy často přicházejí právě v povolebním období.
Řecko prochází obdobím změn. Nyní i ve vedení National Bank of Greece.
Řecko prochází obdobím změn. Nyní i ve vedení National Bank of Greece. | Foto: Reuters

Atény - Největší řeckou bankovní společnost National Bank of Greece zřejmě čeká změna ve vedení. Generální ředitel podniku Alexandros Turkolias dnes řekl, že společně s předsedou správní rady Georgem Zaniasem hodlá v příštích dnech rezignovat

Zpráva přichází krátce po vzniku nové řecké vlády, v jejímž čele stojí levicový premiér Alexis Tsipras. Většinový podíl v National Bank of Greece vlastní státní fond pro záchranu bankovního sektoru HFSF a změny ve vedení firmy často přicházejí právě v povolebním období, píše Reuters.

"Předseda Zanias a já plánujeme zahájit proceduru (odchodu z funkcí) v několika příštích dnech," uvedl generální ředitel. Podle řeckého listu Kathimerini se očekává, že uvolněné funkce obsadí bývalá ministryně hospodářství Luka Katseliová a George Michelis, který dříve pracoval pro domácí konkurenty Emporiki Bank a Eurobank.

 

Právě se děje

Další zprávy