Šéf Amazonu Bezos za den zbohatl "o Kellnera". Připsal si rekordních 302 miliard

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
21. 7. 2020 14:00
Majetek zakladatele a šéfa amerického internetového obchodu Amazon Jeffa Bezose jen za pondělí vzrostl o 13 miliard dolarů (302 miliard Kč). Podle agentury Bloomberg jde o rekordní denní nárůst majetku jednotlivce od roku 2012, kdy agentura začala vést a denně aktualizovat svůj index miliardářů.
Jeff Bezos
Jeff Bezos | Foto: Reuters

Akcie Amazonu si v pondělí připsaly 7,9 procenta, nejvíce od prosince 2018. K jejich jejich růstu přispěl hlavně optimismus ohledně vývoje internetového prodeje, který letos vzrostl o 73 procent.

Šestapadesátiletému Bezosovi, nejbohatšímu člověku světa, letos hodnota majetku vzrostla zatím o 74,4 miliardy na celkových 189 miliard dolarů, a to navzdory tomu, že Spojené státy vstupují do nejhorší recese od velké hospodářské krize ve 30. letech minulého století.

Bezosův majetek přesahuje tržní hodnotu takových společností, jako je Exxon Mobil, Nike či McDonald’s. Jeho jednodenní nárůst je vyšší než majetek nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Ten na indexu miliardářů drží 152. příčku a jeho majetek podle tohoto žebříčku činí k dnešnímu dni 11,2 miliardy dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy