Samsung se pochlubil mobilem s ohebným displejem. Chce konkurovat Applu a Huaweii

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
14. 2. 2020 16:51
Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung představil tento týden nové modely telefonů, kterými se chce odlišit od konkurenčních výrobců, zejména amerického Applu a čínského Huaweie. Na tiskové konferenci v San Francisku ukázal tři telefony řady Galaxy S20 a k tomu sklápěcí Galaxy Z Flip s ohebnou obrazovkou, který nedávno předvedl už v reklamě při udílení filmových Oscarů.

Právě novátorskou technologií "véčka", kterou disponuje sklápěcí Galaxy Z Flip, chce Samsung vyniknout nad konkurenčním Applem a Huaweiem, napsala agentura Reuters.

Jihokorejská společnost na tiskové konferenci lákala také na nová bezdrátová sluchátka Galaxy Buds+, u kterých slibuje výdrž 11 hodin plus dalších 11 hodin v pouzdře. To funguje jako záložní zdroj energie a současně se prostřednictvím něj sluchátka dobíjí.

Tři modely Samsung Galaxy S20 budou v České republice dostupné od 13. března, uvedla tisková zpráva české divize Samsungu. Jedná se o modely  Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy S20+ a Galaxy S20, které jsou plně kompatibilní se sítěmi 5G. 

V telefonech této řady lze mít například najednou tři SIM (dvě fyzické a jednu e-SIM). Ultra nabízí z trojice modelů největší displej a největší kapacitu baterie, informovaly Hospodářské noviny (HN). Všechny tři telefony mají v základu k dispozici 128 GB prostoru pro systém, aplikace a uživatelská data, dodaly HN.

Čtvercový sklápěcí telefon jde v Česku předobjednat za doporučenou maloobchodní cenu 38 990 Kč. V USA už se prodává od toho pátku, a sice ve fialovém, zlatém a černém provedení za ceny od 1380 dolarů (zhruba 31 500 Kč).

Větší sklápěcí model Galaxy Fold, který Samsung uvedl v září, se v Česku prodává za necelých 54 000 Kč. Prodej prvního sklápěcího modelu musel Samsung o několik měsíců odložit, protože podle médií některým recenzentům praskl plastový displej. Obrazovka nového "véčka" je z ohebného skla.

Řada Samsung Galaxy S20 jako první série této značky plně podporuje mobilní síť páté generace (5G) a je osazena výkonnými fotoaparáty. V České republice Samsung doporučuje ceny 34 990 Kč (Galaxy S20 Ultra 5G, tentýž přístroj s pamětí RAM 16 GB bude stát o pět tisíc Kč více), 25 990 Kč (Galaxy S20+) a 22 990 Kč (Galaxy S20).

Video: Společnost Samsung se v San Francisku pochlubila sklápěcím mobilem Galaxy Z Flip s ohebnou obrazovkou

Společnost Samsung se v San Francisku pochlubil sklápěcím mobilem Galaxy Z Flip s ohebnou obrazovkou. | Video: Samsung
 

Právě se děje

Další zprávy