RWE mění jméno. Energie vám bude dodávat Innogy

Petr Lukáč Petr Lukáč
29. 6. 2016 10:04
Nová dceřiná firma RWE ponese jméno Innogy. Název vychází ze tří slov - Innovation, Energy a Technology. Společnost bude spravovat aktivity v oblasti obchodu, sítí, infrastruktury a obnovitelných zdrojů.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Krize klasické evropské energetiky dolehla i na německou společnost RWE, která působí i v Česku. Podobně jako firma E.ON se nyní i RWE rozhodlo vyčlenit výdělečná aktiva do nové společnosti a klasickou energetiku nechat ve starých strukturách.

Nová dceřiná firma ponese od září jméno Innogy a v Česku, kde přejmenování proběhne o měsíc později, se dotkne celého RWE vyjma společnosti RWE Supply & Trading.

"Nový název vychází ze spojení Innovation, Energy a Technology," představil změny šéf komunikace firmy v Česku Martin Chalupský. "Chci ujistit všechny naše stávající zákazníky, že změny se jich nijak nedotknou," dodává. Českému RWE zůstane i šéf Martin Herrmann, který ale současně povýší na šéfa obchodu celé firmy.

Innogy bude nyní spravovat aktivity v oblasti obchodu, sítí, infrastruktury a obnovitelných zdrojů. Tedy primárně oborů spadajících pod regulaci a zajišťujících stabilní a poměrně jistý příjem. Naopak, klasické elektrárny, na které dopadají nízké ceny z energií a obavy z nákladů na jejich budoucí odstavování, zůstávají pod mateřskou RWE International SE.

K obdobnému kroku se odhodlal i E.ON, který svá stará a špinavá aktiva vyčlenil do společnosti Uniper k 1. červnu letošního roku. RWE si vybralo mírně odlišnou strategii. Nedošlo k úplnému rozdělení firmy, ale aktiva byla začleněna pod novou dceřinou firmu, jejíž 10 procent umístí na podzim na burzu. Tím by mohla firma získat další peníze na finanční pomoc své klasické divizi.

 

Právě se děje

Další zprávy