ŘSD zprovozní opravený úsek D1 mezi Ostředkem a Šternovem na Benešovsku

ČTK ČTK
27. 9. 2018 14:55
Od pátečního odpoledne nejpozději do neděle bude odstraňováno dopravní značení, což si vyžádá stahování dopravy do jednoho pruhu.
Opravovaný úsek dálnice.
Opravovaný úsek dálnice. | Foto: Aktuálně.cz

Ostředek - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) o víkendu zprovozní opravený úsek dálnice D1 mezi Ostředkem a Šternovem na Benešovsku. Od pátečního odpoledne nejpozději do neděle bude odstraňováno dopravní značení, což si vyžádá stahování dopravy do jednoho pruhu. Ve čtvrtek o tom informoval mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

"Víkendový termín byl zvolen s ohledem na nízké dopravní intenzity. Ty lze očekávat i díky tomu, že v pátek je státní svátek," uvedl Rýdl.

Stavbaři opravovali mezi Ostředkem a Šternovem 7,2 kilometru dálnice. Zakázku získaly firmy Hochtief CZ a BT Beton Technik, stála 839 milionů korun. Rekonstrukce začala loni v březnu a vyžádala si dopravní omezení.

D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou byla kvůli modernizaci rozdělena na 21 úseků, práce začaly v roce 2013. ŘSD už letos v srpnu zprovoznilo opravený úsek mezi Jihlavou a Velkým Beranovem a před dvěma týdny úseky mezi Hořicemi a Koberovicemi a mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou. "V současné době je tedy již zmodernizováno 90 kilometrů dálnice D1," dodal Rýdl.

Briefing generálního ředitele ŘSD ČR Jana Kroupy k průběhu opravy dálnice D1. | Video: DVTV
 

Právě se děje

Další zprávy