Rothschildův fond chystá obří emisi. Akcii si půjde pořídit za jednu libru

ČTK ČTK
20. 2. 2018 11:44
Fond hodlá vydat 100 milionů akcií. Financial Times hodnotí emisi jako jednu z největších v odvětví za posledních deset let.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Londýn - Rothschildův trust RIT Capital Partners chce získat nejméně 100 milionů liber (2,86 miliardy korun) z primární veřejné nabídky (IPO) akcií svého investičního fondu Augmentum Fintech na londýnské burze.

Fond to v úterý oznámil s tím, že hodlá vydat 100 milionů akcií o ceně jedné libry. Maximální objem emise je 125 milionů akcií.

Investiční trust Lorda Rothschilda (RIT) do něho údajně vloží deset milionů liber a jeho management má koupit akcie za 2,7 milionu. Zbývající část má uspokojit evropský hlad po finančně-technologických start-upech a je určena pro drobné a institucionální investory. Jak nedávno poznamenal list Financial Times, jde o jednu z největších emisí v tomto odvětví posledních deseti let.

Nabyté prostředky fond hodlá investovat právě do podniků finančně-technologického sektoru, kde si vyhlédl pět firem Zopa, Seedrs, Interactive Investor, BullionVault a SRL Global o souhrnné hodnotě 33,3 milionu liber.

Finančně-technologické společnosti by měly profitovat z evropské směrnice o platebních službách, která platí od 13. ledna a která ukončila monopol bank na platební služby a informace o účtech klientů.

 

Právě se děje

Další zprávy