Řetězec KFC přišel s novou módní kolekcí. Nechybí v ní surf ani kyblík kuřat na hlavu

Klára Čeperová
Aktualizováno 26. 8. 2018 15:37
Surf s podobiznou Colonela Sanderse stál v přepočtu téměř 50 000 Kč. Fanoušci řetězce ho však už vykoupili.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: KFC Youth Foundation Australia

Melbourne - Fastfoodový řetězec KFC proslavený smaženým kuřetem vypustil do světa další řadu oblečení a doplňků. Tentokrát v nové kolekci nechybí surfařská prkna s obřím logem fast foodu, surfařský vosk nebo plavky. Informoval o tom The Daily Telegraph.

Foto: KFC Youth Foundation Australia

Jak už nabídka KFC napovídá, limitovaná kolekce je tentokrát dostupná výhradně pro Australany. Ke koupi jsou na e-shopu také tepláky potištěné obrázky kuřecích nuget a hranolků nebo pozlacený náhrdelník. V nabídce jsou rovněž ponožky, bílá trička s červeným nápisem "Stoprocentně originální recept" nebo kyblík kuřecích nuget jako pokrývka hlavy.

Cena produktů se pohybuje v rozmezí od 20 do 800 australských dolarů (v přepočtu zhruba 320 až 13 tisíc korun). Zákazníci měli příležitost koupit si také surf s podobiznou Colonela Sanderse, ten už je ale beznadějně vyprodaný. A to i přesto, že jeho cena činila rovné tři tisíce dolarů (více než 49 tisíc korun).

Peníze vydělané prodejem oblečení půjdou na nadaci KFC Youth Foundation, která ve spolupráci s charitou pomáhá znevýhodněným mladým Australanům se získáváním pracovních zkušeností, informuje řetězec na svém webu.

Podobný sortiment představilo KFC v rámci marketingové podpory už před rokem, píše Refresher. Loňská řada obsahovala třeba obal na polštář s podobiznou zakladatele fast foodu Colonela Sanderse nebo meteorit obroušený do tvaru jednoho z kuřecích sendvičů, které obchod nabízí.

Nejedná se navíc o první fast food, který pro zákazníky připravil řadu s oblečením. Vlastní svršky dřív představil třeba americký řetězec Taco Bell nebo výrobce cereálií Cheetos.

 

Právě se děje

Další zprávy