Kellnerová promluvila poprvé po smrti manžela. Nadace bude pokračovat, pomůžou děti

Domácí Domácí
28. 6. 2021 20:03
Renáta Kellnerová, vdova po Petru Kellnerovi, ve výroční zprávě nadace manželů popisuje, jak náročný byl uplynulý rok nejen pro školství, které nadace podporuje, ale i pro ni a rodinu. "Jak asi víte, naši rodinu zasáhla na počátku roku 2021 tragická událost. V březnu zahynul můj manžel Petr. Nemohu vyjádřit slovy, jak nás tato ztráta zasáhla. Jeho myšlenky tady ale s námi budou i dál," píše.
Petr Kellner
Petr Kellner | Foto: Honza Mudra

Podle Kellnerové bude nadace i nadále ve své práci pokračovat a bude o ní postaráno. Naznačila, že se do projektu zapojí i děti manželů Kellnerových. "Naše děti jsme už dříve, jak postupně dospívaly, s našimi filantropickými aktivitami seznamovali. Probírali jsme s nimi to, proč jsme se do téhle práce pustili. A ony jsou tady teď se mnou, abychom společně pokračovali v práci, kterou jsme s Petrem začali."

Nadace The Kellner Family Foundation jen za loňský rok podpořila děti a mladé lidi, kteří se vzdělávají ve veřejném i soukromém školství, 91 miliony korun. Podle výroční zprávy tyto peníze získalo téměř sto studentů gymnázia Open Gate. Sociální stipendia a finanční granty pak dostalo 53 Čechů a Češek na zahraničních univerzitách. Nadace podpořila také projekt pro veřejné základní školy Pomáháme školám k úspěchu. V rámci něho získalo grant 116 základních škol. 

"Jsem Petr Kellner, podnikatel a táta." PPF zveřejnila zpověď tragicky zesnulého šéfa

"Jsem Petr Kellner, podnikatel a táta." PPF zveřejnila zpověď tragicky zesnulého šéfa. | Video: Twitter/ Vladimír Mlynář
 

Právě se děje

Další zprávy