RegioJet zruší čtyři autobusové linky. Skončí spoje do Hradce Králové či Varšavy

Klára Čeperová
25. 1. 2018 14:52
První spoje Regiojet omezí na trase Praha-Strakonice-Pasov 28. ledna. Další linky pak z jízdního řádu zmizí v prvním čtvrtletí letošního roku.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: RegioJet

Praha - Soukromý dopravce RegioJet do března zruší čtyři autobusové linky. První linkou, které se RegioJet zbaví, bude spojení z Prahy do Strakonic a německého Pasova. Provoz zde skončí 28. ledna.

O pět dní později pak přestanou jezdit autobusy mezi Prahou a Varšavou. Následovat budou linky z Prahy do Hradce Králové, Náchoda a Trutnova. Žlutým autobusem už se cestující nedostanou ani z Brna do Českých Budějovic. S informací přišel server Zdopravy.cz.

Mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj říká, že omezení se týká méně vytížených linek, na kterých se nezvyšoval počet cestujících.

"Jedná se dohromady o šest až osm spojů denně v každém směru, což z celkového počtu vypravovaných autobusových spojů RegioJet představuje omezení minimálního rozsahu," vysvětluje Ondrůj.

Letos v lednu už přitom firma snížila počet autobusových linek, které jezdily do Vídně a také mezi Prahou a Brnem. Od prosince totiž spojení zajišťují i vlakové spoje RegioJet. Dopravce navíc končí s linkou Praha-Oslo.

Dočasně omezené budou i linky do Hamburku. Na německém trhu se ale firma chystá expandovat a posílit jak přeshraniční linky, tak spoje mezi německými městy. Konkrétní informace však zatím společnost neuvedla. Od začátku letošního roku dopravce zákazníkům nabízí spojení mezi Vídní a Budapeští.

 

Právě se děje

Další zprávy