Ředitelka Státního pozemkového úřadu Maradová skončí ve funkci

ČTK ČTK
20. 3. 2018 11:07
Maradová končí ve funkci po dohodě s ministrem zemědělství v demisi Jiřím Milkem (za ANO). Funkci opustí asi během měsíce. Ve funkci byla zhruba čtyři roky.
Svatava Maradová
Svatava Maradová | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu Svatava Maradová dnes prostřednictvím své mluvčí oznámila, že rezignuje na svou funkci. Uvolnění pozice ústřední ředitelky podle ní přispěje ke koaličním vyjednáváním o složení nové vlády.

Maradová končí ve funkci po dohodě s ministrem zemědělství v demisi Jiřím Milkem (za ANO). Funkci opustí asi během měsíce. Ve funkci byla zhruba čtyři roky, na základě výběrového řízení ji jmenoval bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Státní pozemkový úřad spravuje a prodává státní zemědělský majetek. Řeší restituční žádosti, stará se také o pozemkové úpravy.

"Po čtyřech letech náročné a poctivé práce, jsem se rozhodla ukončit své působení na pozici ústřední ředitelky. Mému rozhodnutí předcházela dohoda s panem ministrem zemědělství Jiřím Milkem," sdělila Maradová.

"Věřím, že uvolnění této pozice umožní realizovat jeho (Milkovy) manažerské cíle ve vedení resortu zemědělství, ale především alespoň určitou měrou přispěje k úspěšným koaličním vyjednáváním o podobě a podpoře nové vlády," dodala Maradová.

Vyjádření ministerstva zemědělství sháníme.

 

Právě se děje

Další zprávy