Zahradní stěna se promění v gril i sušák. Česká firma za ni získala prestižní cenu

Ekonomika Ekonomika
17. 5. 2020 17:01
V uznávané designérské soutěži Red Dot Award i letos vynikaly české firmy. Na prvních příčkách za nejhezčí produktový design se umístilo hned několik z nich, mezi nimi i společnost Aitaa ze Zlínského kraje. Ta porotu zaujala multifunkčním plotem, který díky výklopným funkcím nabízí řadu využití. Do chytré stěny se dá vložit nádrž na dešťovou vodu nebo se z ní třeba může vyklopit gril.
Chytrý plot firmy Aitaa je multifunkční. Ukrývá v sobě i posezení.
Chytrý plot firmy Aitaa je multifunkční. Ukrývá v sobě i posezení. | Foto: Aitaa.cz

Ocenění firmy

Firma Aitaa, která sídlí ve Starém Městě u Uherského hradiště, vznikla teprve loni v létě, přesto se už stala držitelem významného designérského ocenění.

Světová cena za design Red Dot Award je udělována každoročně od roku 1952 ve třech základních kategoriích - designový koncept, komunikační a produktový design. Mladá moravská firma obdržela cenu Best of the Best, která spadá pod poslední ze tří zmiňovaných kategorií. Stala se první firmou v České republice, která toto ocenění získala.

"Lidí je čím dál víc a místa je čím dál míň. Každý přemýšlí, jak ušetřit místo, a modularita je téma budoucnosti," uvedl pro Hospodářské noviny (HN) Michal Roman z firmy Aitaa, co ho přivedlo k nápadu vytvořit chytrou stěnu. 

 

Právě se děje

Další zprávy