Raiffeisenbank převezme drobné klienty Citibank koncem února, má svolení centrální banky

ČTK ČTK
5. 1. 2016 11:10
Tuzemská Raiffeisenbank 29. února převezeme v Citibank retailové bankovnictví, tedy služby fyzickým osobám, a to včetně 400 jejích zaměstnanců. Cenu ani další detaily dohody banky nesdělily. Citibank se bude v Česku soustředit na bankovní služby pro firemní, institucionální a komerční klienty a také rozšiřovat spolupráci s nadnárodními klienty a globálními investory.
Pobočka Citibank, ilustrační foto.
Pobočka Citibank, ilustrační foto. | Foto: HN - Jiří Němeček

Praha - Česká národní banka udělila Raiffeisenbank souhlas s převzetím části Citibank, která poskytuje v ČR služby fyzickým osobám. Transakci už dříve schválil rovněž Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. K vlastnímu převzetí retailového bankovnictví Citibank dojde 29. února 2016, informoval dnes mluvčí Raiffeisenbank Tomáš Zavoral.

"Akvizice retailové části české Citibank je plně v souladu s naší ambicí být vedoucí bankou v oblasti kvalitní obsluhy movitých klientů v České republice," uvedl generální ředitel Raiffeisenbank Igor Vida.

Raiffeisenbank převezme část Citibank poskytující v Česku služby fyzickým osobám, a to včetně 400 jejích zaměstnanců. Transakce se týká také segmentu kreditních karet, poboček a bankomatů. Cenu ani další detaily dohody banky nesdělily.

Citibank se bude v ČR soustředit na bankovní služby pro české firemní, institucionální a komerční klienty a také rozšiřovat spolupráci s nadnárodními klienty a globálními investory.

Raiffeisenbank působí na českém trhu již 22 let. Postupně se rozvinula v pátou největší tuzemskou banku s aktivy převyšujícími 240 miliard korun. Raiffeisenbank se primárně zaměřuje na movitější a náročnější klientelu, která má zájem o vysokou kvalitu služeb, aktivní správu svých financí a profesionální poradenství. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).

Citibank působí v tuzemsku jako pobočka Citibank Europe, která je registrovaná v Irsku a vlastní bankovní licenci pro celou Evropskou unii. Citi, globální společnost poskytující finanční služby, spravuje přibližně 200 milionů klientských účtů a podniká ve více než 160 zemích.

 

Právě se děje

Další zprávy