Dopravní zpravodajství non-stop. Rádio Dálnice začne vysílat už i v angličtině

on on
24. 10. 2018 17:24
Rádio Dálnice, které se věnuje výhradně dopravnímu zpravodajství, začíná nově nabízet několikrát za hodinu zpravodajství v angličtině.
Logo rádia.
Logo rádia. | Foto: Facebook/Rádio Dálnice

Praha - Až čtyřikrát za hodinu budou mít cizinci, přejíždějící přes české dálnice, možnost poslouchat cizojazyčné dopravní zpravodajství. Rádio Dálnice, jediné čistě dopravní rádio na našem území, nabídne informace vedle češtiny nově i v angličtině. Podle slov majitele Rádia Dálnice by v budoucnu po domluvě s ministerstvem dopravy mohly na existenci rádia cizince upozorňovat cedule poblíž hraničních přechodů.

"Česká republika je jednak významnou evropskou tranzitní zemí a jednak se na dálnicích pohybuje určité procento cizinců - řidičů," vysvětlil ve středu na tiskové konferenci majitel rádia Radim Pařízek.

Rádio také zvyšuje pokrytí díky spolupráci s rádiem Hey. Podle slov provozovatele sítě rádií Hey Miroslava Pýchy je spolupráce s Rádiem Dálnice vítanou spoluprací. Převezme a zařadí od něj do svého vysílání dopravní program v téměř kompletním rozsahu.

Mimo těchto novinek oznámilo vedení Rádia Dálnice také úzkou spolupráci s dopravní policií, Ředitelstvím silnic a dálnic, BESIPem a také dopravním centrem RODOS.

Rádio začalo po deseti letech právních sporů s neúspěšnými žadateli o kmitočty vysílat teprve loni. Pro pokrytí dálniční sítě muselo vystavit 48 vysílačů. Rozpočet rádia je zhruba 600 tisíc korun na měsíc, podle prvních měření Rádio ladí 34 tisíc posluchačů týdně.

 

Právě se děje

Další zprávy