Prodejna Albert zavřená kvůli myším je opět otevřená

ČTK ČTK
6. 8. 2014 10:26
Firma plzeňskou prodejnu uzavřenou v úterý ihned deratizovala.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Plzeň - Prodejna Albert v Plzni, kterou po úterní kontrole uzavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), je od středečního rána už opět v provozu. Důvodem uzavření byl výskyt hlodavců.

Společnost Ahold Czech Republic, která prodejny Albert provozuje, hned v úterý celý objekt kompletně deratizovala a vyčistila veškeré prodejní i skladovací prostory. Ve středu ráno se po kontrole a dohodě s inspekcí obchod opět otevřel, řekla ČTK mluvčí firmy Judita Urbánková.

Mluvčí SZPI Pavel Kopřiva v úterý oznámil, že inspektoři zjistili při kontrole provozovny v Gerské ulici závažná porušení hygienických předpisů. V zázemí provozovny objevili živou myš a myší trus na rampě pro přejímku potravin.

"Zanedbání hygienických předpisů bylo patrné na prodejní ploše i v zázemí provozovny," uvedl Kopřiva. Inspekce proto nařídila provozovateli důkladnou deratizaci a sanitaci. Zahájí s ním správní řízení o uložení pokuty.

V březnu zavřela SZPI v Plzni prodejnu Penny Market ve čtvrti Bory. I tam inspektoři při kontrole zjistili stopy po hlodavcích. Obchod se rovněž otevřel po vyčistění hned druhý den.

 

Právě se děje

Další zprávy