Příští sobotu budou zrušeny desítky vlaků z Prahy na Moravu

ČTK ČTK
8. 8. 2014 15:22
Soukromí dopravci RegioJet a Leo Express žádné spoje na trase Praha-Ostrava rušit nebudou. Na den se spojí.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Část vlaků na hlavním železničním spojení mezi Prahou a Moravou nepojede v sobotu 16. srpna kvůli rozsáhlé výluce ve stanici Ústí nad Orlicí.

Zrušeno má být v úseku Praha - Česká Třebová zhruba 30 rychlíků Českých drah směřujících do Luhačovic, Vsetína a do Brna. Autobusy bude v tomto úseku nahrazeno 22 osobních vlaků.

Vyšší kategorie vlaků, expresy EC, IC na trase pojedou, dají se ale předpokládat zpoždění v řádu desítek minut. Výlukový jízdní řád Správa železniční dopravní cesty sestavuje.

Důvodem výluky je oprava jedné koleje související se stavbou železničního uzlu v Ústí nad Orlicí. K tomu se ve stejný čas ještě přidá odstávka zabezpečovacího zařízení, uvedly ČD s tím, že tato výluka bude nejrozsáhlejší na koridorové trati za poslední roky.

RegioJet a Leo Express se spojí

Cestující ze zrušených rychlíků budou přestupovat zejména v České Třebové. "Vlak pojede například z Luhačovic, v České Třebové ukončí jízdu a cestující si přestoupí na vlak (EC, IC Ex), který dále pojede až do Prahy. Pokud pojedou opačně, pojedou z Prahy expresem nebo EC a dojedou za výluku do České Třebové nebo do Zábřehu, Olomouce a tam přesednou na rychlík," uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Soukromí dopravci RegioJet a Leo Express žádné spoje na trase Praha-Ostrava rušit nebudou. S omezenou kapacitou trati se obě společnosti vyrovnají tím, že své soupravy spojí dohromady a budou odjíždět ve stejný čas, uvedl server iDnes.cz.

Pro cestující Leo Expressu to znamená, že část spojů pojede o 22 minut dříve, upozornil dopravce. Zároveň cestující upozornil, že spoje v průběhu dne mohou kvůli výluce nabírat až půlhodinová zpoždění.

 

Právě se děje

Další zprávy