Příjmy výrobce nápojů Stock Spirits rostou. Zisk ale klesl

ČTK ČTK
27. 3. 2014 10:49
Skupina je druhým největším producentem vodky v Polsku a České republice a mimo jiné jí patří i značka Fernet Stock.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Stock Plzeň-Božkov

Londýn - Výrobci nápojů Stock Spirits loni klesl čistý zisk na 8,9 milionu eur (244 milionů korun), což je o dvě třetiny méně než v roce 2012. Celkové příjmy stouply o 16 procent na 340,5 milionu eur (9,3 miliardy korun). Společnost to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Skupina je druhým největším producentem vodky v Polsku a České republice a mimo jiné jí patří i značka Fernet Stock.

Provozní zisk před mimořádnými náklady stoupl skupině o 7,5 procenta na 62,8 milionu eur.

"Jsme nadšeni z výkonu skupiny během tak náročného období. Úspěšně jsme vstoupili na burzu, pokračujeme v silných výsledcích na všech našich klíčových trzích, a to i přes nesnadné ekonomické podmínky," komentoval výsledky ředitel skupiny Chris Heath.

Zmínil také uzavření smlouvy, díky které je plzeňský Stock výhradním distributorem lihovin ze skupiny Diageo v Česku. Podobnou smlouvu o distribuci skupina uzavřela i v Polsku se skupinou Beam.

Stock Spirits loni uvedl na trh několik nových produktů včetně nových příchutí destilátů Lubelska, Stock Prestige a Božkov. Vodky Stock Prestige se prodalo více než jeden milion devítilitrových balení. Prodej na českém trhu se začal zvyšovat po dočasném zákazu prodeje alkoholu v roce 2012.

Stock Spirits Group je vedoucím výrobcem značkových destilátů na trhu střední a východní Evropy. Loni v říjnu vstoupil na londýnskou burzu. Ke klíčovým trhům skupiny patří Polsko, Česko a Slovensko. Celosvětově skupina prodá 150 milionů litrů lihovin ročně.

 

Právě se děje

Další zprávy