Mapa ukazuje, jak zdražují byty. Spočítejte si, zda vám po zpřísnění pravidel půjčí

Iva Špačková Denis Chripák Tomáš Kunc Iva Špačková, Denis Chripák, Tomáš Kunc
6. 8. 2018 5:30
Ceny bytů v Česku strmě rostou. Kdo chce žádat o hypotéku, musí mít naspořeno čím dál tím více peněz a mít i odpovídající příjem. Pravidla pro poskytování hypoték zpřísní od října.

Ceny bytů v krajských městech a hypoteční kalkulačka


Ceny českých nemovitostí jdou velmi rychle vzhůru. Za poslední čtyři roky zdražily byty v některých městech až o miliony korun. Ceny rostou nejen u novostaveb, jež bývají nejdražší a jejichž cena za metr čtvereční se přibližuje hranici 100 tisíc korun, ale stoupají i u paneláků či starších cihlových bytů. Pořídit si vlastní bydlení je tak stále obtížnější, hlavně pro mladé. V říjnu se pravidla pro poskytování hypoték ještě zpřísní. Podívejte se, kolik stojí jednotlivé typy bytů v krajských městech a zda si na ně budete moci pořídit hypotéku podle nových pravidel. Cenovou mapu a kalkulačku sestavila redakce Aktuálně.cz ve spolupráci se společností Hyposervis a na základě aplikace cenovamapa.org.

let
i

Položka zahrnuje výše měsíčních splátek hypoték, úvěrů, půjček, leasingů atd. Banky k tomu často ještě připočítávají 5 % z kontokorentního rámce a 5 % z rámce kreditní karty.

i

Položka představuje součet všech dluhů - hypoték, úvěrů, půjček atd. a to včetně rámců kreditních karet a kontokorentů.

Zdroj: Hyposervis, aplikace cenovamapa.org
 

Právě se děje

Další zprávy