Pražská O2 arena má za sebou rekordní rok, chystá se modernizace

ČTK ČTK
9. 9. 2016 12:37
Loňský rok byl pro O2 arenu rekordní z hlediska hospodářských výsledků i počtu diváků. Hala byla loni vytížena 110 dní, v roce 2014 to bylo 87 dní.
O2 aréna
O2 aréna | Foto: Milan Kammermayer

Praha – Společnost Bestsport, která vlastní a provozuje pražskou O2 arenu, loni zvýšila zisk na 76,5 milionu korun z předloňských 12 milionů. Tržby vzrostly na 587,9 milionu korun, předloni firma utržila 395,1 milionu. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

Ředitel společnosti Robert Schaffer dnešním Hospodářským novinám řekl, že za letošní rok čeká provozní zisk přesahující 100 milionů korun.

Loňský rok byl pro O2 arenu rekordní z hlediska hospodářských výsledků i počtu diváků, uvedl Schaffer ve výroční zprávě. Důvodem bylo hlavně halové mistrovství Evropy v atletice a hokejové mistrovství světa. Přispělo také finále tenisového Fed Cupu a dva koncerty americké zpěvačky Madonny. Připomněl, že hokejové zápasy pražské Slavie v hale po jejím sestupu z extraligy od podzimu nahradila dohoda s hokejovou Spartou.

Hospodářské noviny dnes napsaly, že počet návštěvníků O2 areny se loni zvýšil na 1,1 milionu z 0,6 milionu o rok dřív. Hala byla podle deníku loni vytížena 110 dní, v roce 2014 to bylo 87 dní. Schaffer listu řekl, že dvě třetiny loňských tržeb hala získala od stálých zákazníků především z řad firem, kteří si pronajímají VIP prostory. Zbylá třetina pochází hlavně z pronájmu haly.

Bestsport plánuje podle Schaffera modernizaci O2 areny za desítky milionů korun. "Pracujeme na výměně bezpečnostních kamer, klimatizace, bude třeba vyměnit výtahy. Řešíme nové podlahy ve VIP prostorách," řekl Hospodářským novinám. Firma uvažuje také o nové obří obrazovce nad plochou a nasvícení celé arény.

Stavba haly trvající od října 2002 do března 2004 stála sedm miliard korun, prodražilo ji nevýhodné úvěrové financování. Kvůli závazkům spojeným se stavbou arény zkrachovala loterijní společnost Sazka, která ručila za úvěry a dluhopisy. Bestsport jako součást majetku zkrachovalé Sazky získaly investiční společnosti PPF a KKCG. V roce 2013 PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera podíl KKCG odkoupila a stala se většinovým vlastníkem O2 areny. Po vytěsnění minoritních akcionářů loni v září halu zcela ovládla.

 

Právě se děje

Další zprávy