Pravítko, prosím. Subway bude přeměřovat bagety, dohodla se na tom u soudu

Ekonomika Ekonomika
22. 10. 2015 10:40
V amerických prodejnách s obloženými bagetami budou mít zákazníci k dispozici pravítka, aby si mohli přeměřit délku zakoupených sendvičů. Firma se na tomto předběžném opatření dohodla se zákazníky u soudu v Milwaukee.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

Milford – V amerických prodejnách s obloženými bagetami Subway budou mít zákazníci k dispozici pravítka, aby si mohli přeměřit délku zakoupených sendvičů.

Stane se tak na přání zákazníků, kteří na firmu podali hromadnou žalobu poté, co v roce 2013 sociální sítě oběhla fotografie sendviče přiloženého k pravítku. Byl o celý jeden palec (2,54 cm) kratší, než by podle nabídky Subway měl být.

Firma se na tomto předběžném opatření dohodla se zákazníky u soudu v Milwaukee. Její sendviče by tak skutečně měly měřit inzerovaných dvanáct a šest palců, tedy zhruba třicet a patnáct centimetrů. Konečné rozhodnutí v celém sporu má soud vynést 15. ledna roku 2016.

"Všechny Subway filiálky v USA musí nyní využívat metr, aby zaručily, že zákazníkům prodávaná bageta je skutečně šest nebo dvanáct palců dlouhá," stojí v rozhodnutí soudu. Každý měsíc pak ještě musí centrála firmy náhodnou kontrolou prověřit minimálně deset baget.

První prodejnu Subway založil v roce 1965 Fred DeLuca v Bridgeportu ve státě Connecticut. Bylo mu tehdy 17 let a před bankrotem ho zachránila tisícidolarová půjčka od přítele. Od roku 1974 je ze Subway franšízový podnik, který má dnes více jak 44 tisíc restaurací ve 110 zemích světa, působí i v Česku. Zakladatel firmy Fred DeLuca zemřel zhruba před měsícem.

Internetová anketa Křišťálová lupa jde do finále. Chcete vidět on-line deník Aktuálně.cz na vítězné příčce? Dejte nám svůj hlas zde. Děkujeme!

 

Právě se děje

Další zprávy