Praha mění správce stanovišť taxi, získá mnohem více peněz

ČTK ČTK
1. 9. 2014 14:59
Za 103 parkovacích stání získá město zhruba 12,3 milionu korun ročně. Donedávna přitom vybíralo 150 tisíc korun.
Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Praha dokončila výběrová řízení na nové správce stanovišť taxislužby. Za 103 parkovacích stání získá ročně zhruba 12,3 milionu korun. Donedávna přitom za stejná místa pro řidiče vozů taxi ročně vybírala 150 tisíc korun.

O výsledku výběrového řízení informoval radní Lukáš Manhart (TOP 09).

Dříve město při výběru správců používalo losování. Vítěz pak získal pronájem za paušální částku 1000 korun na rok. Pravidla se ale změnila. V současnosti rozhoduje výše nabídky.

"Rok od vypovězení původních nájemních smluv a zahájení výběrových řízení se prokázalo, že nový systém pronájmů je pro Prahu daleko výhodnější a celkově spravedlivější," tvrdí radní.

Nejvyšší cenu nabídli zájemci o stanoviště v ulici Na Perštýně. Ročně zaplatí 2,1 milionu korun. Přibližně 1,5 milionu korun noví správci zaplatili za místa před Obecním domem nebo na Václavském náměstí.

Nová pravidla pronájmů stanovišť taxislužby radní přijali na podzim roku 2012 a v létě loňského roku vypověděli původní nájemní smlouvy. Výběrová řízení se konala ve čtyřech vlnách a nového správce našlo 29 stanovišť.

 

Právě se děje

Další zprávy