Praha TV získala licenci a začíná vysílat ihned

ČTK ČTK
1. 7. 2014 17:20
Praha TV nahradila kanál Metropol TV, který skončil 30. června.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Společnost Praha TV dnes obdržela od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci k provozování pozemního digitálního televizního vysílání. Vysílat začne od dnešních 18:00 hodin. Uvedl to mluvčí Československé filmové společnosti František Malina.

Praha TV nahradila kanál Metropol TV, který skončil 30. června. Ve společnosti Praha TV má třetinu její ředitel Přemysl Svora. Spoluvlastníky jsou Československá filmová společnost Leoše Pohla a Polar televize Ostrava Jaroslava Korytáře.

Nová zpravodajská televize bude vysílat 24 hodin denně. Každou celou hodinu nabídne desetiminutový zpravodajský přehled Zprávy z Prahy, po něm zpravodajský Magazín, opět desetiminutový pořad, zaměřený na jednotlivé městské části, které s Praha TV spolupracují. Nejaktuálnější a nejdůležitější informace budou zveřejňovány nepřetržitě na informační liště ve spodní části obrazu.

Vedle zpráv i dokumenty

Ústřední zpravodajský program doplní dokumentárními filmy s tematikou historie, cestování, války a filmu. Do programové nabídky postupně přibudou další zpravodajské relace, jako aktuální dopravní informace nebo důležitá oznámení pražských úřadů a institucí.

"Cílem Praha TV je, aby každý obyvatel Prahy a okolí věděl, že když si kdykoliv během dne pustí tuto stanici, najde tam uceleně a přehledně všechny informace, které k životu v metropoli potřebuje, či informace, které mu jej usnadní a zpříjemní," uvedl ředitel Praha TV Svora. 

"Spolu se startem vysílání bude spuštěn rovněž web www.prahatv.eu, kde budou vedle živého vysílání k dispozici přehledné archivy odvysílaných zpravodajských pořadů a popisy jednotlivých reportáží," dodal Svora.

Praha TV vysílá na 46. kanále šířeném z lokalit Strahov, Ládví a Zelený pruh, kde nahradila Metropol TV. Šíření televizního signálu zabezpečuje provozovatel regionálního multiplexu 4, společnost Prague Digital TV.

 

Právě se děje

Další zprávy