Praha je mezi nejlepšími městy světa, tvrdí žebříček. Je krásná a auto tam není třeba

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
11. 9. 2021 8:52
Časopis Time Out již po čtvrté zveřejnil žebříček měst, která považuje za nejlepší na světě. První desítku z poloviny obsadila evropská města a nechybí mezi nimi ani Praha, jež se dostala na sedmé místo. Magazín hodnotí města podle řady aspektů, například na základě kvality kultury, nočního života nebo jídla. Letos se ale zaměřil i na množství a udržitelnost zeleně či podporu společenských akcí.

Do průzkumu se zapojilo 27 tisíc obyvatel z celého světa. Výsledky poté doplnili  o své poznatky odborníci a redaktoři z britského časopisu Time Out. Magazín také zajímalo, jak jednotlivá města myslí na budoucnost, tedy aby se tam dobře žilo i dalším generacím.

  • Na následujících kartách si projděte celý žebříček.
San Francisco, Kalifornie, USA
San Francisco, Kalifornie, USA | Foto: Reuters

San Francisco

Na prvním místě v žebříčku se umístilo čtvrté nejlidnatější město amerického státu Kalifornie San Francisco. Redaktoři časopisu na něm ocenili, že podle nich město vždycky vybočovalo z davu. Rovněž vyzdvihli místní soudržnost nebo velké množství takzvaných parkletů, tedy rozšířených chodníků určených k setkávání obyvatel a bohatě doplněných o zeleň.

 

Právě se děje

Další zprávy