PPF vstupuje na americký trh, Home Credit půjčí lidem na nákup mobilů

Nikita Poljakov
2. 10. 2015 9:18
Úvěrová společnost Home Credit bude v USA ve společném podniku se čtvrtým největším mobilním operátorem Sprint půjčovat na nákup telefonů. Ve druhé fázi pak česká firma plánuje nabízet úvěry, které nejsou vázány na pořízení konkrétního zboží. Na ně chce vydávat kreditní karty.
Pražské sídlo PPF.
Pražské sídlo PPF. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Petr Kellner a Jiří Šmejc vstupují na jeden z nejvyspělejších trhů světa. Jejich úvěrová společnost Home Credit bude v USA ve společném podniku se čtvrtým největším mobilním operátorem Sprint půjčovat na nákup telefonů. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny.

Společný podnik se Sprintem, ve kterém drží Home Credit podíl 50,1 procenta a bude mít nad ním manažerskou kontrolu, má pro úvěrovou firmu tři výhody. Zaprvé může své aktivity na silně konkurenčním americkém trhu zaštítit zavedenou značkou mobilního operátora. Zadruhé bude mít přístup k 57 milionům klientů, které Sprint v současnosti obsluhuje. A zatřetí, skupina PPF v tuzemsku vlastní mobilního operátora O2. Navázání partnerství se Sprintem jí tak může přinést důležité know‑how z jednoho z nejrozvinutějších mobilních trhů na světě.

V první etapě plánuje Home Credit oslovit stávající základnu amerického operátora s nabídkou financování nákupu mobilních telefonů a přidružených služeb. Sprint sice půjčky poskytuje i sám, ale přes Home Credit plánuje oslovit rizikovější klienty. Ve druhé fázi už jim chce česká firma nabízet úvěry, které nejsou vázány na pořízení konkrétního zboží. Na ně chce vydávat kreditní karty.

Čtěte podrobněji v dnešních Hospodářských novinách.

 

Právě se děje

Další zprávy