Kellnerova investiční skupina PPF odkoupí od MTG bulharskou televizi Nova

ČTK ČTK
Aktualizováno 19. 2. 2018 10:18
PPF dříve vlastnila tuzemskou komerční televizi Nova, kterou v roce 2005 prodala společnosti CME. Skupina investuje do řady odvětví zahrnující bankovnictví, finanční služby, telekomunikace, nemovitosti a biotechnologie.
Petr Kellner kupuje bulharskou společnost Nova.
Petr Kellner kupuje bulharskou společnost Nova. | Foto: Forbes/PPF

Praha - Investiční skupina PPF se dohodla s mezinárodní skupinou Modern Times Group (MTG), že od ní koupí 95 procent bulharské mediální společnosti Nova Broadcasting Group. PPF zároveň koupí i zbylých pět procent od společnosti Eastern European Media Holdings.

Uzavření transakce podléhá schválení příslušnými regulatorními orgány, rozhodnutí se očekává během prvního pololetí roku 2018. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Cenu neuvedla.

Nova je největší bulharskou komerční mediální skupinou, kterou tvoří sedm televizních stanic a 19 firem poskytujících on-line mediální služby. Nova zaměstnává v Bulharsku kolem 650 lidí.

PPF dříve vlastnila tuzemskou komerční televizi Nova, kterou v roce 2005 prodala společnosti CME. Skupina investuje do řady odvětví zahrnující bankovnictví, finanční služby, telekomunikace, nemovitosti a biotechnologie. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Skupina vlastnila v polovině minulého roku aktiva dosahující téměř 35 miliard eur (asi 887 miliard korun) a zaměstnávala celosvětově 155 000 lidí.

Původně švédská MTG vlastnila od roku 2005 do minulého roku polovinu v tuzemské televizi Prima. Podíl prodala společnosti Denemo Media Ivana Zacha a Vladimíra Komára. MTG je přední mezinárodní skupinou zaměřenou na oblast digitální zábavy. Značky z portfolia MTG zahrnují televizní a rozhlasové stanice, stejně jako aktiva z oblasti digitální zábavy.

 

Právě se děje

Další zprávy