Potravinářská inspekce nechala stáhnout z trhu falšované filé. Mělo o 20 procent méně masa

ČTK ČTK
13. 4. 2018 14:06
Výrobce uvedl na obalu, že výrobek obsahuje 97 procent masa. Analýza v laboratoři SZPI ale ukázala podíl masa pouze v množství 76,5 procenta. Zatím bylo staženo 1700 balení o celkové hmotnosti 500 kilogramů.
Falšované rybí filé
Falšované rybí filé | Foto: SZPI

Brno - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nechala stáhnout z trhu falšované filé. Oproti informaci na obalu měl výrobek o 20 procent menší podíl masa. SZPI to dnes uvedla v tiskové zprávě. Filé pocházelo z Estonska.

Výrobce uvedl na obalu, že výrobek obsahuje 97 procent masa. Analýza v laboratoři SZPI ale ukázala podíl masa pouze v množství 76,5 procenta. "Informace na obalu je tak pro spotřebitele zavádějící a klame ohledně skutečného podílu masa ve výrobku," uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Falšované rybí filé
Falšované rybí filé | Foto: SZPI

Inspektoři nevyhovující vzorek odebrali v provozovně obchodního družstva TEMPO v pobočce v Hradci nad Moravicí. "Kontrolované osobě inspektoři nařídili, aby předmětnou šarži neprodleně stáhla z celé tržní sítě. Dle dosud známých informací se závadná šarže sestávala z více než 1700 balení o celkové hmotnosti přes 500 kilogramů," uvedl Kopřiva.

Konkrétně jde o výrobek VICI Rybí filé porce, glazované, hluboce zmrazené, hmotnost balení: 300 g, s datem minimální trvanlivosti 5. května 2019 od výrobce: As Paljassaare Kalatööstus, Paljassaare tee z Estonska. Dovozcem je společnost VICIUNAI Central Europe, s.r.o.

 

Právě se děje

Další zprávy