Penta změní tvář Prahy. Podívejte se, co chce postavit, pronajmout a prodat

Penta změní tvář Prahy. Podívejte se, co chce postavit, pronajmout a prodat
Výstavba první budovy na Masarykově nádraží, kterou navrhlo studio celosvětově proslulé architektky Zahy Hadidové, odstartuje nejdříve v druhé polovině roku 2019. Takto by podle vizualizací Penty měla vypadat.
Na pozemcích, na kterých chce Penta odstartovat výstavbu projektu Central Business District, nedávno odstartoval archeologický průzkum. Předpokládá se, že potrvá devět až dvanáct měsíců. Mezitím bude developer žádat o potřebná povolení, aby mohl začít co nejdříve stavět.
Zastupitelé Prahy odhlasovali, že si Penta může vypůjčit městské pozemky a na ně umístit potřebnou zeleň. V opačném případě by musela projekt částečně přepracovat a zelené plochy umístit jinam. Na oplátku společnost věnuje městu část svých pozemků v hodnotě 40 milionů korun. To Praze umožní rozšířit ulici Na Florenci a udělat z ní nový městský bulvár. Developer se také zavázal investovat zhruba 30 milionů korun do rozvoje okolí.
Penta chce v ideálním případě u Masarykova nádraží postavit osm budov. Nevlastní však k tomu všechny potřebné pozemky. U autobusového nádraží na Florenci přímo naproti budově Muzea hlavního města Prahy drží parcely společnost ČSAD Praha holding. Ta na místě plánuje výstavbu administrativní budovy Florenc Gate. Společnosti si již domluvily jednání. Penta chce parcely odkoupit, případně s ČSAD spolupracovat na rozvoji celé lokality.
Foto: Penta Investments
Adam Váchal Adam Váchal
20. 9. 2017 8:20
Investiční skupina Penta dostala od Prahy příslib pozemků, které potřebuje ke svému projektu na miliardovou proměnu okolí Masarykova nádraží. V brzké době navíc plánuje zahájit výstavbu u hlavního nádraží a také na Smíchově.
 

Právě se děje

Další zprávy