Pošlete pohlednici s fotkou přímo z mobilu, láká Česká pošta

Ekonomika Ekonomika
9. 6. 2015 12:25
Česká pošta spustila ostrý provoz služby Pohlednice Online.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha – Tradiční papírovou pohlednici už můžete poslat i z mobilu. Česká pošta spustila ostrý provoz služby Pohlednice Online, která nabízí převod fotografie a textu z chytrého telefonu do klasické podoby včetně doručení do schránky.

„Odesílatel si může při psaní vlastního textu vybrat ze čtyř přednastavených barev, typů a velikostí písma. Rub i líc pohlednice si tak určuje sám,“ říká mluvčí České pošty Matyáš Vitík. Na výběr jsou tři velikosti – klasický formát A6, větší A5 nebo podlouhlý formát 110 × 220 mm.

Aplikaci pro systémy Android a iOS si lze stáhnout zdarma, samotná služba ale přijde dráž než známka za odeslání klasické pohlednice v tuzemsku (13 korun). Při doručení na adresu v České republice (i při odeslání ze zahraničí) stojí služba 25 korun, u většího formátu 27 korun. Lidé se Zákaznickou kartou České pošty, kterou lze získat bezplatně, mají dvoukorunovou slevu.

K tisku a distribuci dochází následující pracovní den po doručení platby. Platit lze kartou, platebním příkazem přes integrovanou platební bránu nebo voucherem. Lhůta pro doručení je stejná jako u klasického poslání pohledu. „Jednu pohlednici lze odeslat až na 10 adres najednou,“ dodává mluvčí.

 

Právě se děje

Další zprávy