Porsche bude v Ostravě vyvíjet chytrá auta, firmu tam nalákal dostatek techniků

Ekonomika Ekonomika
7. 11. 2018 17:25
Poskytovatel vývojových služeb Porsche Engineering Services (PES) oficiálně otevřel svou pobočku v Ostravě. Pracuje v ní více než 20 lidí, do konce roku 2020 by jich mělo být 50. Zaměří se na výzkum a vývoj současných automobilových trendů, jako jsou elektromobilita, autonomní jízda a chytrá mobilita.
Foto: Ondřej Běhal

Generální ředitel společnosti Porsche Engineering Miloš Polášek v tiskové zprávě uvedl, že v Ostravě se bude pracovat například na novém projektu, který souvisí s infrastrukturou pro rychlé nabíjení budoucích elektromobilů. "Naši vývojáři pracují s nejvyspělejšími technologiemi, jako jsou komplexní simulace, nejmodernější metody digitálního vývoje a výroby prototypů," uvedl Polášek.

Jedním z důvodů pro výstavbu pobočky v Ostravě, díky níž PES rozšířila své kapacity, byl dosah hned několika technických univerzit v Česku i v sousedních zemích. Tam vidí PES prostor i pro získávání zaměstnanců. "Vzhledem k tomu, že se nová pobočka Porsche Engineering nachází na křižovatce České republiky, Slovenska a Polska, nabízí Porsche Engineering šanci inženýrům ze všech tří zemí," uvedla Markéta Kaclová z PES.

PES je stoprocentní dceřinou firmou společnosti Porsche Engineering Group, která je dceřinou firmou německého výrobce sportovních vozů Porsche AG. Historie poskytování vývojových služeb zákazníkům sahá až do roku 1931, kdy rodák z libereckých Vratislavic nad Nisou Ferdinand Porsche založil vlastní konstrukční kancelář. Porsche od té doby nabízí vývojové služby klientům z řady průmyslových odvětví.

 

Právě se děje

Další zprávy