Polovinu pojišťovny Direct získala skupina Odyssey 44

ČTK ČTK
27. 2. 2018 13:25
Společnost Vigo Investments, majitel Directu, a firma Odyssey 44 uzavřely dohodu o strategickém partnerství a dlouhodobém rozvoji pojišťovny.
Martin Kúšik a Pavel Řehák (vpravo).
Martin Kúšik a Pavel Řehák (vpravo). | Foto: Direct pojišťovna

Praha - Do pojišťovny Direct, která patří mezi menší tuzemské pojišťovny, vstoupila investiční skupina Odyssey 44. Ta vložila do pojišťovny kapitál v řádu stamilionů korun a získala v ní 50procentní podíl. Celá transakce podléhá schválení České národní banky a Úřadu pro ochranu veřejné soutěže.

Společnost Vigo Investments, majitel Directu, a firma Odyssey 44 uzavřely dohodu o strategickém partnerství a dlouhodobém rozvoji pojišťovny. "Vzniká rovnocenné partnerství, které nemá žádný omezený časový horizont," uvedl předseda představenstva Direct pojišťovny Pavel Řehák.

Odyssey 44 je rodinná firma, kterou vede dřívější spolumajitel Penty Martin Kúšik. Investičnímu podnikání se věnuje více než 20 let. K jeho nejvýznamnějším investicím patří vedle Directu 50procentní podíl v řetězci se sportovním vybavením Sportisimo.

Direct je na trhu od roku 2015, kdy pojišťovnu Triglav koupil Řehákův investiční fond Vigo Investments. Pojišťovna loni vybrala podle údajů České asociace pojišťoven na pojistném přes miliardu korun, což znamenalo tržní podíl 0,9 procenta.

Na konci září 2017 měla přes 200 000 klientů, což je meziroční růst na dvojnásobek. Triglav pojišťovna vznikla v roce 2000 z původní Všeobecné pojišťovny, kdy v ní její akcionář, mateřská společnost Zavarovalnica Triglav ze Slovinska, získala stoprocentní podíl.

 

Právě se děje

Další zprávy