Pokrytí wi-fi změříte doma i přes mobil. Novou službu představil operátor O2

ČTK ČTK
22. 11. 2018 12:37
Firma O2 začala nabízet zákazníkům možnost změřit si kvalitu signálu Wi-Fi v domácnosti prostřednictvím fotoaparátu mobilních zařízení. Funkci, kterou operátor vytvořil, umožňuje modem O2 Smart Box. Na tiskové konferenci to oznámili zástupci společnosti. Služba je zdarma.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jakub Plíhal

Uživatelé podle šéfa vývojářského týmu O2 Romana Bacíka často řeší, proč mají v některých místech v domácnosti rozdílnou kvalitu pokrytí. Wi-Fi signál se dá sice měřit, běžný člověk bez technických znalostí se ale v daných číslech těžko vyzná. Proto operátor vyvinul funkci, díky které se může zákazník podívat, jak dobrý má Wi-Fi signál v různých místech domácnosti.

AR Wi-Fi umožňuje měřit dosah své domácí sítě prostřednictvím rozšířené reality.
AR Wi-Fi umožňuje měřit dosah své domácí sítě prostřednictvím rozšířené reality. | Foto: O2

Funkce pod označením AR Wi-Fi umožňuje zákazníkům s podporovanými telefony měřit dosah své domácí sítě prostřednictvím rozšířené reality. Uživatel musí mít do mobilu staženou aplikaci, která se jmenuje shodně s modemem O2 Smart Box.

Po spuštění aplikace se v sekci Wi-Fi a síť musí zvolit možnost Změřit pokrytí Wi-Fi. "Poté už se v aplikaci O2 Smart Box objeví okno, ve kterém je reálný obraz snímaný fotoaparátem telefonu. Přímo v konkrétních místech bytu se na displeji chytrého telefonu či tabletu zobrazuje v reálném čase pole virtuálních kuliček, jejichž barva signalizuje kvalitu Wi-Fi pokrytí," uvedl produktový manažer Roman Bacík. O2 dodalo, že takovou funkci vytvořilo jako první na světě.

Pevné internetové připojení xDSL využívá v současnosti kolem 700 000 zákazníků.

O2 má více než pět milionů mobilních uživatelů. Majoritním vlastníkem O2 je s více než 80 procenty investiční skupina PPF.

 

Právě se děje

Další zprávy