Sofa, křesílko, ohýbaná koupelna i židle. Prohlédněte si nejlepší český nábytek roku

Iva Špačková Iva Špačková
31. 3. 2019 20:35
Nábytkáři si zvolili nejlepší nábytkářské kusy. Chtějí tak ukázat, co vše české firmy umějí, a vzbudit zájem o jejich výrobky. Tuzemské společnosti v oboru loni vyrobily zboží za rekordních 46,3 miliardy korun. Pozitivní pro ně je, že za hranice posílají stále dražší kousky, kdežto do Česka proudí ty levnější. Podívejte se, jaké výrobky zvolili experti jako ty nejlepší.
Foto: Ikea ČR

Experti chtějí zvednout nábytku prestiž

Nábytkáři si zvolili nejlepší nábytkářské kusy. Chtějí tak ukázat, co vše české firmy umějí, a hodlají jim tím přitáhnout nové zákazníky.

Tuzemské firmy loni vyrobily zboží za rekordních 46,3 miliardy korun. Pozitivní pro ně je, že za hranice posílají stále dražší kousky, kdežto do Česka proudí ty levnější.

  • Soutěž Nábytek roku pořádá Asociace českých nábytkářů (AČN), která vybírá nejlepší designové a inovativní kousky vyrobené v Česku. Hlavní ocenění, o kterém rozhoduje pětičlenná odborná porota, získá vždy jen jeden výrobek. Vedle něj však odborníci na nábytek vyberou i další díla, která považují za velmi zdařilá.
  • Letos, v desátém ročníku soutěže, bylo oceněno sedm výrobků. Porota hodnotila vybrané kandidáty z hlediska funkčnosti, bezpečnosti, estetiky a vhodnosti použité technologie a materiálu.

Podívejte se, které výrobky letos odborníci ocenili, a které vyhrály v předchozích ročnících.

 

Právě se děje

Další zprávy