Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Podnikáte? Získejte 7 dní volna ročně navíc!

komerční obsah
13. 11. 2017 8:54
Podnikatelům v Česku zabere vyřizování daní 248 hodin ročně. Česku tak patří 53. místo ze 190 hodnocených zemí. Ve vítězném Lucembursku je to jen 55 hodin.
Foto: BezŠanonu

V Rakousku jde zhruba o 130 hodin, na Slovensku je to také méně než u nás, zhruba 190 hodin. O zhruba třicet hodin ročně méně papírují Němci, naopak polští podnikatelé si s daněmi užijí ještě o 12 hodin déle než ti čeští.
(Vložit úvodní obrázek)
Údaje zveřejnil irozhlas.cz na základě studie Doing Business 2018, kterou zpracovává světová banka.

Kontrolní hlášení, EET, náročný a komplikovaný daňový systém

Důvodem, proč byrokracie s daněmi v ČR vzrostla o 14 hodin ročně, je podle autorů studie zavedení kontrolního hlášení. Kontrolní hlášení není ale hlavním viníkem. Největší problém je v náročnosti daňového systému, který se za posledních 25 let často měnil a je dán i faktem, že některé údaje jsou vyžadovány po podnikatelích několikrát.

Jak z toho ven? Přinese změny stát?

Změnu a zjednodušení lze očekávat od připravovaného zákona o dani z příjmu, který by měl eliminovat celou řadu výjimek a komplikovaný systém výrazně zjednodušit.

Není třeba čekat, šetřete se svým časem a penězi již dnes!

Pro mnohé podnikatele to bude překvapením, ale přestat papírovat můžete už dnes v BEZŠANONU.cz.

Video: komerční obsah

BEZŠANONU je jednoduchý nástroj, který podnikatelům a malým firmám výrazně zjednodušuje podnikání.
Do 2minut po registraci v něm snadno vystavíte svoji první fakturu online a to včetně vložení Vašeho loga a podpisu.

Systém si elegantně poradí i s opakovanou fakturací či zálohovými platbami. Kromě faktur má systém pokladnu, takže účtenky vystavíte hravě a propojení na EET, pokud bude třeba, zvládnete raz dva.

A co výdaje? Nemusíte už ukládat své výdajové doklady do krabice (např. při nákupu na benzince, počítače, atd.). Stačí, když si účtenky vyfotíte mobilem. Už se nikdy nebudete muset obávat reklamací. Všechny doklady budete mít jednou provždy v aplikaci a kdykoliv k prokázání. Žádná účtenka už nevybledne, žádná se nezmačká, žádná faktura se neztratí.

DPH, kontrolní hlášení, klienti, daňové přiznání online? Ano i tohle budete mít pořešené. Více informací naleznete zde (proklik na článek igelitky)

A co účetní?

Pokud využíváte služeb externí účetní, tak zavedením BEZŠANONU získáte dvě zásadní výhody. Vaší účetní přidělíte přístup do své firmy a máte vystaráno. Zbavíte se předávání dokladů a Vaší účetní umožníte, aby místo dohledávání Vašich dokladů aktivně a online zpracovala.

Tohle nemá chybu, že? Začněte využívat BEZŠANONU již dnes.

Ušetříte zhruba 7 dní svého života za rok!

Zkuste si to hned a získejte 1 měsíc používání nejvyššího tarifu ZCELA ZDARMA

Rozběhnete to za 2 minuty. Stačí Vaše IČ a podklady pro Vaši první fakturu.

 

Právě se děje

Další zprávy