Podepsáno. Pražské Arkády mění za čtyři miliardy majitele

ČTK ČTK
Aktualizováno 22. 1. 2015 14:01
Tříčtvrtinový podíl od francouzské developerské společnosti Unibail-Rodamco kupuje investorská společnost Atrium European Real Estate.
Arkády pankrác
Arkády pankrác | Foto: www.bestofrealty.cz

Praha / St. Helier (Jersey) - Investorská společnost Atrium European Real Estate podepsala dohodu o převzetí tříčtvrtečního podílu v nákupním centru Arkády v Praze na Pankráci za zhruba 162 milionů eur (4,5 miliardy Kč).

Podíl kupuje od francouzské developerské společnosti Unibail-Rodamco. Transakce by měla být dokončena ve druhém čtvrtletí letošního roku, oznámila dnes společnost Atrium v prohlášení na svém webu. Nákupní centrum Arkády Pankrác mění majitele vůbec poprvé od svého otevření v roce 2008.

Arkády Pankrác patří s prodejní plochou o rozloze skoro 40 tisíc metrů čtverečních k největším nákupním centrům v Praze. Unibail-Rodamco kromě nich vlastní v Praze ještě obchodní centra Černý Most nebo Chodov. Atrium naopak nedávno získalo Afi Palác v Pardubicích.

Pokud jde o centrum Arkády, firma Unibail-Rodamco v něm vlastní podíl 75 procent prostřednictvím společného podniku s německou firmou ECE rodiny Ottů. Ta si svůj čtvrtinový podíl v centru ponechá.

Atrium chce transakci financovat s využitím stávající hotovosti. Atrium European Real Estate se označuje za předního majitele, provozovatele a developera nákupních středisek ve střední a východní Evropě. Firma sídlí na Normanských ostrovech. S akciemi podniku se obchoduje ve Vídni a Amsterodamu.

Firma nedávno v Česku koupila nákupní centrum AFI Palác Pardubice za 83 milionů eur a v Polsku obchodní centrum Focus Mall v Bydhošti za 122 milionů eur. V České republice má Atrium aktuálně 22 nemovitostí, což představuje téměř 16 procent celkového portfolia firmy z hlediska hodnoty.

 

Právě se děje

Další zprávy