Pivovary Lobkowicz nabídnou akcie na pražské burze

ČTK ČTK
28. 4. 2014 10:12
Skupina, jejíž součástí je sedm lokálních pivovarů, patří mezi pět největších výrobců piva v ČR.
Lobkowicz
Lobkowicz | Foto: Pivovary Lobkowicz

Praha – Pivovary Lobkowicz vydají své akcie a následně požádají o jejich obchodování na pražské burze. Úpis firma předpokládá ke konci druhého čtvrtletí.

Skupina, jejíž součástí je sedm lokálních pivovarů, patří mezi pět největších výrobců piva v ČR.

Své akcie hodlá firma veřejně nabídnout v Česku a Rakousku.  Součástí emise bude mezinárodní nabídka prostřednictvím soukromého úpisu investorům podle legislativy Spojených států amerických.

Hlavním manažerem a jediným umisťovatelem v rámci nabídky je Erste Group Bank AG. Domácím hlavním manažerem pro Českou republiku je Česká spořitelna. Emise podléhá schválení Českou národní bankou. Přijetí akcií k obchodování musí ještě schválit pražská burza.

"Zamýšlená nabídka našich akcií je dalším významným krokem pro naši skupinu a dokazuje silný zájem investorů o tradiční české pivovarnické odvětví," uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Zdeněk Radil. "IPO nám umožní získat dodatečné zdroje na podporu růstu našeho tržního podílu prostřednictvím akvizic nových restaurací a hospod, nových investic do marketingu a rozvoje exportu, " dodal.

Součástí skupiny jsou pivovary v Uherském Brodě, Protivíně, Jihlavě, Hlinsku v Čechách, Klášteře Hradišti nad Jizerou, ve Vysokém Chlumci a Černé hoře na Blanensku.

 

Právě se děje

Další zprávy