Foto: Gambrinus rozjíždí síť hospod Srdcovka. Podívejte se, na co lákají další pivovary

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Gambrinus představil nový koncept hospod Srdcovka. Láká na to, že pivo v nich chutná stejně jako v pivovaru.
Gambrinus postupně plánuje otevřít po celé České republice desítky nových Srdcovek. Jednu z prvních ukázal v domovské Plzni pod názvem Srdcovka Corso.
Název Srdcovka odkazuje na „srdcaře z Gambrinusu“, kteří své povolání dělají srdcem a pivo milují. Mnoho z nich zasvětilo vaření piva celý život. Jejich siluety a příběhy jsou proto jedním z hlavních designových prvků nových hospod pivovaru Gambrinus.
V plzeňské Srdcovce Corso mají pivovarští navíc svůj vlastní stůl, kde si mohou v klidu vychutnat výsledek své práce. U piva tu můžete potkat třeba mistra varny Zdeňka Poláka, který ho za 42 let uvařil už 25 milionů hektolitrů. Je tak zřejmě jedním z nejdéle aktivních sládků u nás vůbec.
Foto: Plzeňský Prazdroj
Jana Králová
18. 12. 2017 6:20
Úspěšný recept pivovaru Staropramen, který rozvíjí síť restaurací Potrefená husa, se snaží následovat i konkurenti. Bojují tak i proti klesajícímu podílu piva vypitého v tuzemských hospodách - stále více lidí si totiž pivo kupuje domů.
 

Právě se děje

Další zprávy