Pioneer Investments opět podpořila českou literaturu

vt
23. 10. 2012 21:32
Investiční společnost předala šek na čtvrt milionu korun laureátovi Seifertovy ceny
Zleva: František Janouch, předseda správní rady Nadace Charty 77, Vladimír Binar, laureát Ceny Jaroslava Seiferta 2012, a Roman Pospíšil, generální ředitel Pioneer Investments v ČR a SR.
Zleva: František Janouch, předseda správní rady Nadace Charty 77, Vladimír Binar, laureát Ceny Jaroslava Seiferta 2012, a Roman Pospíšil, generální ředitel Pioneer Investments v ČR a SR. | Foto: Stance Communications

Investiční skupina Pioneer Investments v polovině října opět předala šek na čtvrt milionu korun letošnímu vítězi Seifertovy ceny. Generálním partnerem tohoto významného literárního ocenění je investiční skupina už devátým rokem.

Cenu Jaroslava Seiferta za letošní rok získal spisovatel, překladatel a literární historik Vladimír Binar za povídkový triptych Číňanova pěna. Prestižní cenu laureátovi předal předseda správní rady Nadace Charty 77 František Janouch. Z rukou Romana Pospíšila, zástupce generálního partnera ceny, investiční skupiny Pioneer Investments, obdržel Vladimír Binar šek na 250 tisíc korun.
„Pan Binar patří z mého pohledu do kategorie renesančních osobností, kterých si osobně velmi cením pro jejich schopnost pojmout a pochopit široké spektrum lidských činností," řekl při slavnostním předávání ceny Roman Pospíšil, generální ředitel Pioneer Investments v ČR a SR.

 

Právě se děje

Další zprávy