Pilotům United Airlines hrozí dva roky za mřížemi. Před odletem ze Skotska nadýchali

on on
5. 8. 2019 16:16
Aerolinky United Airlines musely zrušit sobotní let ze skotského Glasgow do New Yorku. Důvodem byl test na alkohol, kterým ani jeden z pilotů hodinu a půl před plánovaným odletem neprošel. Oběma mužům nyní hrozí až dva roky za mřížemi.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Pasažéři z letu UA162 mířící v sobotu z Glasgow na newyorské letiště Newark museli na poslední chvíli cestovat s jinými aeroliniemi. Důvodem zrušení jejich letu byl alkohol v krvi obou pilotů.

Běžná trasa letu UA162
Běžná trasa letu UA162 | Foto: Flightview.com

Skotská policie přivolaná v 7:35 ráno na letiště uvedla, že zjistila alkohol u dvou pilotů ve věku 45 a 61 let, kteří měli vzlétnout v devět hodin a kolem jedenácté hodiny místního času přistát na letišti v New Yorku. Oba muži byli zadrženi a nyní jim hrozí až dva roky za mřížemi. Aerolinky potvrdily, že muži byli okamžitě uvolněni ze služby.

Letecká společnost podle BBC prohlásila, že všichni její zaměstnanci jsou profesionálové a firma v žádném případě netoleruje alkohol v práci.

Boeing 757-200, který tuto trasu u United Airlines obvykle létá, má kapacitu přes dvě stě pasažérů. Běžně létá rychlostí 890 kilometrů v hodině ve výšce kolem deseti kilometrů nad mořem.

Není to první případ alkoholu za kniplem. Loni poslal soud na osm měsíců do vězení pilota British Airways. Toho policie vyvedla z kabiny, když už do letadla nastupovali cestující. Později se ukázalo, že si bezprostředně před plánovaným odletem dal tři dvojité vodky.

 

Právě se děje

Další zprávy