Penta staví v pražských Jinonicích. Do Nové Waltrovky investuje čtyři miliardy korun

ČTK ČTK
3. 2. 2021 14:07
Investiční skupina Penta postaví v pražských Jinonicích zhruba za čtyři miliardy korun projekt Nová Waltrovka. Dvě kancelářské budovy, 400 bytů, obchody a hotel mají být hotové za pět let. Napsal to ve středu server iHNed.cz. Nový projekt Penta chystá v sousedství svého developerského projektu Waltrovka, který dříve vybudovala na pozemcích bývalé továrny na letecké motory Walter.
Penta bude stavět podél Radlické ulice na pozemcích mezi nedávno dokončenou Waltrovkou a sídlem ČSOB.
Penta bude stavět podél Radlické ulice na pozemcích mezi nedávno dokončenou Waltrovkou a sídlem ČSOB. | Foto: Penta

"Na kancelářské budovy jsme již získali stavební povolení, kolaudovat je chceme v polovině roku 2023. Proměna celého území, tedy včetně rezidenční části, by mohla být dokončena do roku 2026," uvedl pro Hospodářské noviny ředitel pro komerční výstavbu společnosti Penta Real Estate Pavel Streblov.

Stavět se bude podél Radlické ulice na pozemcích mezi nedávno dokončenou Waltrovkou a sídlem ČSOB. Kancelářské budovy spolu s obchody, které se budou nacházet v přízemí objektů, nabídnou 31 500 metrů čtverečních ploch k pronájmu. S možnými nájemci už skupina jedná, píše server.

Hotel se 166 pokoji, jehož výstavba poblíž stanice metra Radlická vyjde na půl miliardy korun, si pronajme společnost Deutsche Hospitality. Firma, pro kterou dohoda s Pentou znamená vstup na český i východoevropský hotelový trh, bude hotel provozovat pod značkou Zleep, uvedl iHNed.cz.

Po zkolaudování a zaplnění kanceláří je plánuje česko-slovenská skupina, za kterou stojí především podnikatelé Marek Dospiva a Jaroslav Haščák, prodat. Stejně to udělala s pěticí administrativních budov v areálu Waltrovka, které v roce 2019 prodala v jednom balíku jihokorejské firmě Hanwha Investment & Securities. Cenu tehdy ani jedna ze stran neuvedla, podle odhadů přesáhla 250 milionů eur (podle současného kurzu zhruba 6,5 miliardy Kč). Vedle pěti kancelářských budov Penta v projektu Waltrovka vybudovala 650 bytů a 50 rodinných domů.

 

Právě se děje

Další zprávy