Penta má finální razítko k přestavbě "Masaryčky". Vrhla se na první část podle Hadid

Penta má finální razítko k přestavbě "Masaryčky". Vrhla se na první část podle Hadid
Když před několika lety představila investiční skupina Penta projekt nového byznysového centra u Masarykova nádraží, mluvili o něm architekti po celém světě. Tento týden se společnosti podařilo získat poslední razítko pro první etapu projektu.
Následně proběhne změna územního plánu a poté mezinárodní architektonická soutěž. Do té doby zatím není jisté, co všechno na místě Penta postaví. Na rozdíl od původních plánů na čistě komerční prostory mají však nově až 50 procent ploch tvořit byty.
"Po sedmi letech máme pravomocné stavební povolení. Tento architektonický skvost zvelebí desítky let ostudně zanedbané okolí Masarykova nádraží,"
První fáze převážně byznysové čtvrti v centru metropole vyjde zhruba na dvě miliardy korun. Dvě budovy plánuje skupina dokončit do poloviny roku 2023.
Foto: Penta
Ekonomika Adam Váchal Ekonomika, Adam Váchal
Aktualizováno 21. 2. 2021 21:09
Investiční skupině Penta se podařilo získat poslední, v pořadí 328. razítko, pro první etapu projektu světoznámé architektky Zahy Hadid u Masarykova nádraží v Praze. Společnost, kterou spoluvlastní jeden z nejbohatších Čechů Marek Dospiva, od úřadů obdržela pravomocné stavební rozhodnutí a okamžitě se pustila do výstavby atypického domu a další kancelářské budovy. Uvedly to Hospodářské noviny.
 

Právě se děje

Další zprávy