Penny Market zvyšuje základní mzdy pokladním o 2300 korun

ČTK ČTK
1. 8. 2016 17:30
K podobným krokům přistoupily i další obchodní řetězce jako Albert, Billa, Tesco či Lidl. V poslední době se totiž potýkají s nezájmem lidí o práci v obchodech.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Martin Svozílek

Praha - Diskonty Penny Market od začátku srpna plošně zvyšují základní mzdy u pokladních o 2300 korun. Všechna mzdová pásma u vedoucích prodejen a jejich zástupců budou navýšena o 1000 korun. Růst platů se týká všech pracovních pozic na prodejnách u stávajících i nově příchozích zaměstnanců.

Firma o tom dnes informovala ČTK, výši platů ale neuvedla. Průměrná mzda pokladních v ČR se podle odborářů pohybuje mezi 13 000 až 14 000 korun hrubého měsíčně při plném pracovním úvazku.

"Z naší strany to znamená poskytnout zaměstnancům takové podmínky, které jsou férové, motivující a mzdově velmi konkurenceschopné s jinými nabídkami," uvedl ředitel společnosti Penny Market Espen Berge Larsen.

Tuzemské obchodní řetězce se v poslední době potýkají s nezájmem lidí o práci v obchodech. Mzdy zaměstnanců v maloobchodu se letos podle Odborového svazu pracovníků obchodu zvýší v průměru o zhruba čtyři procenta.

Zaměstnancům obchodního řetězce Tesco v ČR vzrostly tarifní mzdy od července až o šest procent. Supermarkety Billa letos zvýšily mzdy v průměru o čtyři procenta. Obchodní řetězec Albert se na začátku roku dohodl s odbory na zvýšení platů všem zaměstnancům o tři procenta.

Diskont Lidl nedávno uvedl, že všichni noví zaměstnanci v logistických centrech a v prodejnách na pozici prodavač a skladník dostanou od června vyšší nástupní mzdu o 25 procent. Jak vysoký je nástupní plat, ale společnost nezveřejnila.

 

Právě se děje

Další zprávy