Osobnosti, pravidla i stabilitu. Co přejí byznysmeni české ekonomice do další stovky?

Michal Šenk Michal Šenk
28. 10. 2018 18:03
I čeští byznysmeni slaví 100 let vzniku našeho moderního státu. V anketě Aktuálně.cz a Hospodářských novin hodnotí dosavadní vývoj tuzemské ekonomiky, odkaz, na který by bylo dobré navázat a kterým by bylo hodno se inspirovat. Vyslovují také svá přání do další stovky.
Ondřej Vičar, partner Genesis Capital
Ondřej Vičar, partner Genesis Capital | Foto: Genesis Capital

Ondřej Vičar, partner Genesis Capital

Naše stoletá historie je plná skvělých podnikatelských jmen. Tomáš Baťa, Václav Klement, Emil Kolben, Jindřich Waldes, Rudolf Jelínek a mnoho dalších. Textilní, sklářský a obuvnický průmysl byl jedním z nejvyspělejších na světě.

Na špičkové úrovni byl také zbrojařský průmysl. Určitě je tedy na co navazovat. My se v prostředí českých firem pohybujeme už téměř 20 let. Za tu dobu jsme pomohli a pomáháme desítkám zajímavých a úspěšných českých firem. To mě naplňuje optimismem. Nejsme na tom určitě špatně, i když by se tak někdy z novinových titulků mohlo zdát.

Českému byznysu bych přál stabilní a předvídatelné podnikatelské prostředí, zbytek už si dokáže zařídit sám. A pak bych také rád popřál to, aby český byznys dříve než za dalších sto let znamenal ve světovém měřítku to, co už před sto lety jednou znamenal.

 

Právě se děje

Další zprávy