Orco hlásí čtvrtletní ztrátu 1,5 miliardy korun

ČTK ČTK
2. 6. 2014 10:32
Developerská společnost si v prvním čtvrtletí meziročně pohoršila o téměř 58 milionu eur.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Lucemburk - Developerská společnost Orco Property Group vykázala v prvním čtvrtletí čistou ztrátu 54,4 milionu eur (1,5 miliardy korun).

Hlavním důvodem je ztráta kontroly nad německou dceřinou společností GSG Group, která byla dříve známá jako Orco Germany, uvedla firma.

Pro srovnání, ve stejném období loňského roku Orco hospodařilo se ziskem 3,4 milionu eur.

Rostla provozní ztráta

Celkové výnosy se v prvním čtvrtletí tohoto roku zvýšily o 0,9 milionu eur na 8,5 milionu eur. Přispěly k tomu tržby z pražského bytového projektu V Mezihoří, které činily 3,1 milionu eur.

Provozní ztráta firmy stoupla na 20,2 milionu eur z 2,9 milionu před rokem. Očištěná provozní ztráta se meziročně mírně snížila, a to o 0,1 milionu eur na dva miliony eur.

Snížení kapitálu na desetinu

Orco podniká především v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti. V české metropoli patří mezi hlavní chystané projekty firmy zástavba území kolem bývalého nádraží v Bubnech.

Akcionáři firmy na konci května schválili snížení kapitálu na desetinu. Do funkce generálního ředitele zároveň zvolili Jiřího Dederu a definitivně odsouhlasili jmenování pěti osob do představenstva podniku. Kromě Dedery to byl Radovan Vítek, Tomáš Salajka, Edward Hughes a Guy Wallier. Vítek je přitom podle dřívějších informací s více než 30procentním podílem největším akcionářem podniku a fakticky jej ovládá.

 

Právě se děje

Další zprávy