Orco Germany chce navýšit kapitál o 72 milionů eur

ČTK ČTK
5. 3. 2014 12:11
Zúčastnit úpisu více než 70 milionů akcií se mohou všichni akcionáři Orco Property, kteří vlastní nejméně 0,5 procenta společnosti.
Lotyšsko se stalo členem eurozóny od ledna 2014
Lotyšsko se stalo členem eurozóny od ledna 2014 | Foto: Reuters

Berlín/Praha - Realitní společnost Orco Germany, která je částí skupiny Orco Property Group, plánuje získat celkem 72 milionů eur (1,97 miliardy Kč) navýšením kapitálu a dalším prodejem akcií, kterého se bude moci zúčastnit většina podílníků společnosti. Skupina to ve středu oznámila na svém webu.

Na plánovaném navýšení kapitálu se bude podílet společnost Stationway Properties Limited, spojená se šéfem developerské skupiny Jeanem-Françoisem Ottem, jejíž krok má zajistit 36 milionů eur. Stejně velká má být i druhá nabídka. ta spočívá v úpisu 76,6 milionu nových akcií. Zúčastnit se jí budou moci akcionáři Orco Porperty, kteří drží nejméně 0,5 procenta společnosti, uvedla skupina v prohlášení.

Výtěžek má jít na investice a financování projektů v Orco Germany a v celé skupině Orco Property, citovala z prohlášení agentura Reuters.

Oznámení o chystaném zvyšování kapitálu následuje poté, co představenstvo německé společnosti na konci loňského listopadu rozhodlo o navýšení základního kapitálu o sto milionů eur (2,7 miliardy korun).

Firma Tandis českého miliardáře Radovana Vítka poté upsala 114,6 milionu akcií v ceně 0,47 eura za kus. Vítek by tak ovládl třetinový podíl v německé společnosti. Akcionáři skupiny Orco a americké firmy Kingstom a Alchemy však byli proti. Lucemburský soud ovšem letos v lednu rozhodl, že třetinový podíl v Orco Germany, nejvýdělečnější části skupiny, Vítek může získat.

 

Právě se děje

Další zprávy