Vodafone zdražuje. Od konce února zvýší ceny mobilních tarifů o devět procent

ČTK ČTK
Aktualizováno 25. 1. 2023 11:19
Operátor Vodafone od konce února zvýší ceny paušálních mobilních tarifů pro domácnosti i firmy o devět procent. Důvodem jsou rostoucí ceny energií a dalších výdajů, například na údržbu sítě. Ceník se nezmění u předplacených karet, stávajících tarifů pevného internetu ani u služby Vodafone TV. Firma to ve středu oznámila v tiskové zprávě.
Foto: iStock

Již loni v říjnu konkurenční T-Mobile přišel s novými tarify pro síť 5G, které byly v některých případech v řádu desetikorun dražší než dosavadní nabídka.

Náklady zvyšuje vyšší využívání mobilní sítě. Objem přenesených mobilních dat loni u Vodafonu stoupl o 40 procent.

"Dopad vyšších nákladů na zákazníky se nám doposud dařilo mírnit i díky tomu, že jsme nakupovali energie chytře a dopředu, aby jejich cena byla co nejnižší. Zvýšili jsme také naši vnitřní efektivitu. Nechceme ale, aby jakákoliv úsporná opatření šla na úkor kvality služeb, které poskytujeme, a proto navýšíme ceny paušálních mobilních služeb," uvedl generální ředitel Vodafonu Petr Dvořák.

Upravený ceník začne platit 26. února. Například tarif Start 250, který nyní stojí 399 Kč měsíčně, nově vyjde na 435 korun, neomezený tarif Basic bude stát 653 Kč namísto 599 korun. U stávajících zákazníků se změna uskuteční po tomto datu vždy s nejbližším zúčtovacím obdobím. V případě, že má zákazník aktivní službu FlexiStrop, nastaví mu operátor limit o deset procent vyšší, aby nedošlo k omezení služeb. Limit si následně může upravit podle svých potřeb.

U pevného internetu se u stávajících tarifů nic nemění. Operátor také doporučuje spojení více služeb. Pokud si zákazník zvolí pevný internet, mobilní služby i televizní nabídku od Vodafonu, získá na tento balíček cenové zvýhodnění až 700 korun měsíčně.

Počet mobilních zákazníků Vodafonu v Česku vzrostl do konce loňského září meziročně o 75 000 na 4,058 milionu. Množství uživatelů pevného internetu se pak zvýšilo o 7000 na 606 000. Český Vodafone je součástí nadnárodní skupiny Vodafone Group.

 

Právě se děje

Další zprávy